Grillbaronen älskar all sorts mat, men vad det gäller kött har baronen förstås sina favoriter. Nedanstående lista är Grillbaronens topp fem, och vi startar med plats 5.
5. Kamben
Med mängder av glaze blir kamben alltid lyckat. Fingerfood när det är som bäst. Glöm bara inte bort att dränka kambenen i sås efter att du grillar klart. Och den som förkokar fuskar.
4. Ryggbiff
Ryggbiff, särskilt en ordentligt tjock skiva, är alltid grymt gott – så länge som den serveras medium till medium-rare.
3.Entrecôte
Entrecôten slår ryggbiffen tack vare fettmarmoreringen. Det är till och med så att du kan grilla en entrecôte well done om du måste, den kommer ändå att klara sig bra. Går nästan inte att förstöra.
2. Oxfilé
Givetvis placerar sig oxfilén högt, men det är skillnad på oxfilé och oxfilé. Bäst är mittdelen och ju färskare desto bättre. Får inte förstöras bortom medium.
1. T-ben
Jag höll på att skriva att den obesegrade kungen av kött är T-Rex, men jag menar förstås T-ben. Ett t-ben innehåller den bästa kombination du kan hitta i en och samma styckningsdetalj; ryggbiff och oxfilé. Grilla den här godbiten till medium och servera med en grönsallad. Kanske ett och annat glas rött till, och du kommer att befinna dig i köttnirvana.
Du borde ha med njurtapp på listan, bland det godaste jag grillat
Jag har letat, men aldrig lyckats hitta. Citygross ska tydligen ha det, men dit har jag aldrig lyckats ta mig. Har du hittat något annat ställe?