Nu är det dags för älgfärsburgare igen, men den här gången blir det lite mer klassiskt. Älgfärsen pressas hårt och doppas i BBQ-sås innan den grillas. Burgaren får bacon och picklad rödlök som topping, samt vitlöksmajonnäs. Tillbehör sallad och slantade potatisar. Bara att yla när allt är klart.
Picklad rödlök är busenkelt. Skala och halvera två normalstora rödlökar. Skiva och lägg i glasburk. Koka upp 1/2 dl ättika (12%) med 1 dl strösocker och 1 dl vatten. Häll över rödlöken och låt stå ett tag i kylen när allt svalnat. Helst ett dygn, men de går att käka redan efter ett par timmar.
Älgfärs är som du säkert vet väldigt magert, och kan bli torrt om du grillar för hårt. Att doppa burgarna i BBQ-sås är ett bra sätt att göra dem saftigare. På bilden ovan syns burgarna när jag grillar indirekt och precis har lagt på ett par skivor chiliost.