Dagens grill blev fantastiskt goda burgare med cheddarost och bacon. Som tillbehör en god sallad och rödbetor med fetaost. Just att blanda fetaost med rödbetor är oslagbart, helt klart i nivå med fetaost och jordgubbar.
Det enda som är komplicerat med den här grillen är att få burgarna precis klara utan att de blir torra. Eftersom de gjorts på färdig färs vill jag helst ha dem well done, men utan att passera gränsen där de blir torra. Det går inte riktigt att säga hur länge de ska grillas, det beror helt och hållet på hur varm grillen blir. Istället får man försöka hitta rätt tid baserat på sin erfarenhet. Ett tecken på att du är nära gränsen eller att du har passerat den är att köttsaften lägger sig ovanpå burgarna. Då är det minst sagt hög tid att lägga på osten. Tänk dock på att om du har gjort tjocka burgare kan köttsaften ändå lägga sig på ovansidan utan att burgaren är klar. Ska du grilla riktigt tjocka burgare bör du därför mala färsen själv så att du kan grilla medium. Noggrann hygien krävs förstås, som alltid.
Rödbetorna tillagas i ugn, 25-30 minuter. Fetaosten smulas ovanpå medan de fortfarande är varma.