Det är alltid kul att pröva något nytt och något jag aldrig grillat tidigare är Tri-Tip. Tack vare min favoritleverantör av kött – Ale Kött och Chark – har jag en rejäl bit Tri-Tip att grilla idag.
Tri-Tip kallas också Triangelstek och är en mör, väl marmorerad styckningsdetalj. Den sitter nära rostbiffen men är en del av sirloin och skärs ut från bottom sirloin. Helt klart en kul styckningsdetalj och väldigt roligt att pröva nytt.
Jag gned in den med salt och peppar, grillade över direkt värme för att få en bra yta, innan jag avslutade på indirekt. Jag tog av köttet när den nått 55 grader och lät den vila i en dryg kvart.
Sånt här bra kött behöver egentligen inga tillbehör över huvud taget, men Tri-Tipen fick sällskap av en grönsallad och förstås ett glas rött – den här gången fantastiska Fire Block.
Medium-rare är perfekt för en bit Tri-Tip och den mår bara bra av lite extra salt.
Stort tack till Ale Kött och Chark för fantastisk service som alltid!