Hösten är här och med strålande sol, klarblå himmel och en temperatur runt 16 grader är det ett perfekt tillfälle att grilla. Idag blev det entrecote med sallad, grillade tomater och grillade sparrisar, samt ett fantastiskt kryddsmör.
Om du också vill lyckas med det här, behöver du:
4 st skivor entrecote, cirka 200 gram styck
Sallad, valfri sort
Gurka, 1 st
Tomat, cirka 5
Sparris
Smör, runt 75 g
Vitlök, 1 st
Persilja
Franska kryddor
Salt
Peppar
Gör så här:
Börja med att blanda till smöret. Ta ut smöret, låt det blir rumstempererat, tar cirka 30 minuter. Pressa 3-4 vitlöksklyftor, blanda med smöret tillsammans med persilja och franska örter, salta och peppra ordentligt. Ställ sedan kallt.
Tänd grillen. Salta och peppra entrecoterna.
Dela fyra tomater, lägg på en tallrik tillsammans med sparrisen. Salta och peppra, samt häll en skvätt olivolja över.
Gör salladen; skölj salladsbladen, skiva gurka och tomat, blanda väl – eventuellt tillsammans med någon enkel salladsdressing.
Grilla entrecoterna, tomaterna och sparrisen. Låt inte entrecoterna överskrida medium, om du nu inte absolut måste ha well done. Salta och peppra en gång till innan servering.
Servera köttet med sallad, kryddsmör, tomater och sparris.