Fläskytterfilé tillhör enligt mitt förmenande något av det tråkigaste man kan grilla, men en fylld fläskytterfilé kan bli något av det bästa man kan grilla. Skillnaden är en välslipad kniv, en god fyllning och ett par tandpetare.
Om du vill fylla en fläskytterfilé kan du givetvis göra det på det enkla sättet. Dela fläskytterfilén nästan på mitten, lämna en centimeter och fyll. Eller som nedan, börja skära längs sidan och följ med runt om för att få en ordentlig fyrkantig och tunn skiva:
Banka gärna ut ytan med en kötthammare. När du har skivan klar lägger du på ytan med vad du tycker är gott. I vårt fall blev det vitlök, blåmögelost, peppar och olivolja. Allt rullades ihop och för att få fläskytterfilén att hålla ihop använde jag tre tandpetare.
Till den fyllda fläskytterfilén grillades bakpotatisar, majskolv, tomat och lök:
Resultatet blev fantastiskt gott: