Dagens grill: Grillad lax med potatissallad och romsås

 

För att lyckas lika bra som Grillbaronen så gör du så här:

Koka potatisen. Låt svalna.

Tänd grillen. Placera laxfilén med skinnet neråt på ett ark aluminiumfolie. Salta och peppra med citronpeppar. Grilla indirekt cirka 20 minuter.

Under tiden; blanda potatis med 1 dl creme fraiche och 1 dl gräddfil, samt kapris, tunt skivad silverlök, hackade oliver och en eller två matskedar stark senap, helst Dijon. Salta efter smak och smula eventuellt ner lite getost.

Dela två citroner. Grilla 30 sekunder över direkt glöd, låt dem sedan grillas indirekt i 10-15 minuter medan laxen blir klar.

Blanda stenbitsrommen med 1/2 dl creme fraiche och 1/2 dl gräddfil. Peppra en smula.

Servera allt och du får:

grillad lax 20160505