Få köttbitar blir så saftiga som en entrecote. Du kan till och med, även om jag aldrig skulle rekommendera det, grilla entrecoten well done. Tack vare marmoreringen av fett blir entrecoten alltid saftig, om du nu inte skulle låta den ligga på flera timmar.
Just därför är en helgrillad entrecote grymt god, till och med bättre än entrecote i skivor. Om du gör som jag och ser till att ge varje sida en ordentlig grillyta direkt över glöden förseglar du dessutom in köttsaften i köttet. Allt du behöver krydda med är salt och peppar, men snåla inte. Väldigt mycket av det salt och den peppar du lägger på kommer att ramla av. Naturligtvis måste du använda sunt förnuft och inte salta för mycket, du får helt enkelt pröva dig fram.
För en perfekt helgrillad entrecote, behöver du:
1 kg entrecote
Salt
Peppar
Salta och peppra entrecoten runt om. Grilla sedan direkt över glöd, cirka 30 sekunder på varje sida.
Avsluta genom att grilla 45-60 minuter på indirekt värme. Entrecoten ska vara mellan 58 och 62 grader, för att få en stek som är medium.
Servera med potatispaket (lök, vitlök, potatis, franska örter, salt och peppar i folie) och grönsallad.