På samma sätt som entrecote är en fantastiskt bra styckdetalj att grilla hel är karré minst lika bra, med den lilla skillnaden att karré är gris och entrecote är nöt. Idag blev det ugnstekt potatis, baconlökringar och grillade tomater till karrén – och resultatet blev helt fantastiskt. Bäst av allt vad faktiskt lökringarna med bacon, inspirerade av BBQ Pitboys recept.
Om du vill lyckas med en helgrillad karré, gör så här:
Slanta upp 1 kg potatis, helst små delikatesspotatisar. Lägg dem i en form tillsammans med ett par matskedar olivolja, salt, peppar, lökpulver, basilika, persilja och timjan. In i ugnen på 175 grader, cirka 40 minuter.
Ta en hel karré, salta och peppra runt om, innan du grillar den på indirekt värme, cirka 1 timme per kilo.
När karrén ligger på gallret, ta två stora gula lökar, skala och skär i två centimers skivor. Tryck ut ringarna, linda en till två skivor bacon runt ringen. Grilla på indirekt värme under 20-30 minuter.
Samtidigt passar du på att halvera ett halvt dussin tomater, häll olivolja över och salta samt peppra ordentligt. Grilla på indirekt värme, samma tid som baconlökringarna.
Resultatet är gudomligt: