Vem som helst kan grilla en oxfilé, fixa ett par potatisbakelser och en schysst grönsallad. Men att komma på idén med att linda dadlar i bacon, grilla dem och yla medan de inmundigas – det är inte alla som klarar. Tack vare en och annan restaurang som serverar baconlindade dadlar som tapas kunde Grillbaronen sälla sig till världens bästa grillare vad det gäller baconlindade dadlar.
Allt du behöver för att lyckas med den här fantastiska måltiden är:
1,2 kg oxfilé
Dadlar
Potatisbakelser
Salt
Peppar
Isbergssallad, tomat, paprika, gurka
Gör så här:
Hacka paprika, isbergssallad, tomat och gurka i lagom stora bitar. Blanda ihop med lite olivolja och krydda med peppar, salt och kanske lite provensalska kryddor
Putsa oxfilén. Salta och peppra. Grilla på indirekt värme, cirka 1 timme för 1,2 kg.
Linda dadlarna med bacon. Cirka en halv skiva bacon per dadel.
Grilla de baconlindade dadlarna med bacon, cirka 1-2 minuter över direkt glöd och sedan 10-15 minuter över indirekt.
Servera och njut.