Dagens grill: Tomahawk

tomahawk

Av allt man kan grilla har jag två favoriter. Den ena är T-ben, den andra är Tomahawk. Idag var det återigen dags att grilla en hel Tomahawk.

Det är inte helt lätt att få tag i Tomahawk-stekar, men min favoritleverantör Ale Kött och Chark i Ale kan trolla fram det mesta. Dagens Tomahawk är en rejäl bit och jag testar dessutom ett nytt sätt att förbättra stekytan.

Tomahawk är helt enkelt entrecôte, styckad lite annorlunda och med en del av benet kvar. Den behöver inte särskilt mycket kryddning, och idag blir det som de flesta gångerna bara salt och peppar.

Jag gav köttet en snabb grillning över direkt glöd på båda sidor innan den fick grillas indirekt för att nå perfekta 55 grader. Då penslade jag med smält smör och vitlök på båda sidor och grillade direkt över glöden. Ytan blev perfekt!

Ett så här bra kött behöver sällan särskilt mycket tillbehör. En enkel grönsallad blev perfekt tillsammans med grillad tomat.

Stort tack igen till Ali på Ale Kött och Chark för världens bästa kött!