Gillar du kamben kommer du att älska beef short ribs, det är helt enkelt i princip samma sak som kamben – fast från nöt istället för gris. Mer kött och mer smak, men det kräver också lite low and slow.
Idag var jag hos min favorithandlare vad det gäller kött, Ale Kött och Chark. Som vanligt levererar Ale Kött och Chark grymt bra råvaror och det här blev något av det bästa jag grillat på väldigt länge. Mört, mycket smak och rejält med kött på benen…
Precis som med kamben är det en bra idé att ta bort membranet som sitter på bensidan, och putsa bort eventuella hinnor. Trimma även ytligt fett.
Gör sedan en bra rubb och använd ordentligt med rubb när du klappar in den i köttet. Låt gärna ligga ett tag.
För att lyckas bra bör du se till att grillen hamnar på runt 125 grader. Använd även rökved av valfri sort.
Grilla indirekt till dess att du fått en fin bark. Tar minst fem timmar, men ju längre du kör dina beef short ribs desto mörare blir de. De är som bäst när du kan dra ut benen utan problem.
Här är förslag på rubb:
Blanda och krossa följande i en mortel:
- 1 msk kvarnsalt
- 1 msk hela svartpepparkorn
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 msk senapskorn
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano