Grilla pulled pork

Pulled pork är alltid gott och det blir ännu bättre när man gör pulled pork på grillen. Jag startade tidigt och placerade cirka 1,4 kilo vildsvin på min kamado. Grillen tände jag bara på en plats och lade fyra hickory-chunks på lagom avstånd. Vilket betyder att röken kommer i omgångar.

Det tar ungefär 9-10 timmar för en pulled pork att bli så klar att köttet enkelt kan dras isär. Under de första 3-4 timmarna bör du spreja med äppelcider eller äppeljuice. Sedan kan du med fördel placera köttet i slaktarpapper.

Håll grillen på runt 100-125 grader. På min kamado betyder det att topplocket bara har en liten glipa och bottenventlien har cirka en halv centimeter öppet. Efter tio timmar är det klart och då drar jag isär samt blandar med en hel flaska rökig grillsås.

Sedan serverar jag med picklad rödlök, nachos, majs, guacamole, het tacosås och lite andra grönsaker. Resultatet ser du nedan.

Gillar du inlägget? Missa inte kommande – skriv upp dig på min e-postlista:

Nämen hej 👋
Trevligt att träffas.

Registrera dig för att få fantastiskt innehåll i inkorgen, varje fredag lagom till helgens grill.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

1 trackback/pingback

  1. Grilla pulled pork - Bloggfeed

Kommentarer är stängda.