Grilla T-ben

tben

Jag inser att jag rätt ofta kommer tillbaka till att grilla T-ben. Det är förstås ingen slump, T-ben är något av det bästa jag vet att grilla.

Den här gången blev det två rejäla T-ben från Ale Kött och Chark. Väl marmorerade och hängmörade till perfektion. Ale Kött och Chark har alltid bra kött, men de här T-benen var något utöver det vanliga.

Det allra bästa sättet, enligt mitt enkla förmenande, att grilla T-ben är att inte använda något annat än salt och peppar, och sedan grilla enligt följande:

30 sekunder direkt över glöd, på vardera sidan. Se till att stänga locket och toppventilen under tiden du grillar direkt över glöden. Fettet på T-benen kommer att ta eld och ger en fantastisk röksmak. Det ryker en hel del och har du stängt toppventilen kommer röken stanna kvar och ge extra mycket smak.

När det är gjort flyttar du till indirekt och avslutar när du nått önskad tillagningsgrad. 55-57 grader tycker jag är perfekt.

Allt som behövs till är en ordentlig grönsallad.

Bättre än så här blir det inte…