Visserligen är det i elfte timmen om du vill hinna göra den här innan jul, men det går – om du skyndar dig. Grillbaronens Julsnaps är en enkel snaps med fokus på julens smaker.
Allt du behöver är:
Valfri spritsort, 50-75 cl
4-5 nejlikor
1 kanelstång
4-5 bitar ingefära (1 cm stora)
1 halv citron
1 msk flytande honung
Gör så här:
Skala ingefäran och skiva upp centimeterstora bitar. Placera i en tom, väl rengjord flaska tillsammans med nejlikor och kanelstång samt honung. Häll över spriten och förslut flaskan. Låt stå kallt, 2-3 dygn och vänd flaskan minst en gång per dygn. Har du bråttom kan du snabba upp processen genom att vända oftare.
Snapsen börjar bli klar när den har antagit en citrongul ton. Då är det dags att filtrera, genom att skiva en halv citron och placera i ett finmaskigt metallfilter. Häll snapsen långsamt över citronen och pressa lätt mot slutet. Häll tillbaka i flaskan och in i frysen.
En God Jul infinner sig omgående när du prövat snapsen.