Ibland är det enklaste det bästa. Ett grillspett, en bakpotatis, lite cole slaw och ett kryddsmör – mer behövs inte.
Idag putsade jag två fina fläskfiléer, delade dem i små kuber, marinerade ett par timmar innan jag blandade fläskfilén med grön paprika, röd paprika, lök och bacon på träspett. De grillades sedan indirekt 20-25 minuter och serverades med bakad potatis, cole slaw och ett fantastiskt kryddsmör.
Kryddsmöret gjordes på 200 gram smör, franska örter, vitlök, havssalt, peppar och en gnutta chilipulver. Till de bakade potatisarna blev smöret perfekt och grillspetten var makalöst goda. Cole slaw är också enkelt att göra, bara att med hjälp av en osthyvel strimla vitkål, och sedan riva 1-2 morötter innan allt blandas med dijonsenap, salt, peppar och creme fraiche. Vill du göra cole slawn lite lättare är det bara att använda lätt creme fraiche.