Helgrillad ryggbiff

Rygg är alltid gott och att grilla en hel bit ryggbiff är ett enkelt sätt att garantera ett bra resultat. Allt du behöver är ett kilo briketter, ett kilo ryggbiff och lite tålamod. 

När du ska grilla ryggbiff behöver du egentligen bara tänka på en sak. Rätt mängd briketter och tålamod. För mycket briketter driver upp temperaturen i grillen och ryggbiffen blir torr och trist – alldeles för fort. Men lagom mängd – något du får testa dig fram till – gör att ryggbiffen blir klar i en långsam takt. Då blir det som bäst.

En hel bit ryggbiff behöver inte mycket mer än en god sås och en grönsallad. För den som vill ha medium gäller en innertemperatur på cirka 60 grader för medium. Låt den inte gå över 60 grader är mitt råd. Förpacka den i så fall i folie och låt den stå, då stiger temperaturen ett par grader och du får en perfekt ryggbiff.

 

1 trackback/pingback

  1. Grillad ryggbiff och havskräftor - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.