Till jul brukar honungsglaserade revben vara en favorit, men naturligtvis fungerar det utmärkt att honungsglasera kamben även mitt i sommaren.
Kamben är tjocka revben, med mycket kött och lagom mycket fett som gör dem väldigt tacksamma att grilla. 1,2 – 1,5 kilo kamben behövs för fyra personer och som tillbehör fungerar antingen potatissallad, potatisgratäng eller skivade och ugnsbakade potatisar. Gärna med en ordentlig grönsallad som tillbehör.
Idag testar jag Caj P’s ekologiska honungsglaze, som visade sig överraska ordentligt vad det gäller honungssmaken. En glaze som gör anspråk på att innehålla honung ska också smaka honung, vilket den här glazen gjorde mer än väl. Efter att ha grillat kambenen indirekt i cirka 10 minuter fick de ordentligt med glaze. Lite grill direkt över glöden innan de fick avsluta på indirekt värme. Resten av glazen penslades på och resultatet är fantastiskt bra: