Inget är bättre att grilla än Kamben

Kamben är förmodligen bland det godaste du kan grilla. Ett par rack tillsammans med en bakad potatis, majskolv, kanske en och annan tomat, är allt du behöver för en perfekt måltid. 

Att grilla kamben är inte svårt. Se till att marinera dem i din favoritmarinad, och grilla sedan med direkt grillning 1-2 minuter per sida. Därefter avslutar du med cirka 20 minuters indirekt grillning. Eftersom det är fläskkött är det förstås viktigt att kambenen blir välgrillade. Eftersom du ändå måste dela dem kan du kosta på dig att kontrollera hur välgrillade de är genom att dela ett rack på mitten när du tror att de är klara.

Coleslaw kan vara ett bra tillbehör, men det går lika bra med grillade tomater. Majskolv är givet och bakpotatisen kan mycket väl ersättas med sötpotatis. Tänk bara på att det här är finger-food, ju mer som kan ätas direkt med händerna desto bättre.

kamben2

Om du inte redan har en favoritmarinad, fungerar följande väldigt bra – dock behöver du ha grillat två paprikor i förväg:

Skala och pressa 2-4 vitlöksklyftor i en bunke. Mixa med 3 grillad paprikor i en matberedare eller med stavmixer.

Blanda mixen med: 

1 dl ketchup
Minst 4 matskedar muscovadosocker
2 matskedar soja
1-2 matskedar dijonsenap (gillar du lite styrka så ta två matskedar istället för en)
En gnutta ingefära
1-2 teskedar flytande rök (ja, det finns rök på flaska, kolla din matbutik)
1-2 kryddmått cayenne (eller, om du är modig, hacka ner en hel chipotle)

Koka alltihop 25 minuter, men rör ofta och låt inte marinaden / glazen stormkoka. Den ska koka sakta.

 

3 trackbacks/pingbacks

  1. Test: Johnny’s BBQ-sås Choklad och Chili – Grillbaronen
  2. Test: Johnny’s BBQ-sås Choklad och Chili – Carling Creations
  3. Test av Johnny's BBQ-sås Black Garlic & Chili - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.