I kölvattnet av stormen Helga, med blåst och regn, grillar Grillbaronen som vanligt. Inget stoppar Grillbaronen och idag var det dags för baconlindad fläskfilé.
Fläskfilé är alltid gott. Och om du lindar in fläskfilén i bacon blir det ännu bättre. Den här rätten är väldigt enkel att lyckas med. Gör så här:
För fyra personer:
Putsa 1 st fläskfilé. Linda in den i två paket bacon, genom att linda baconskivorna korsvis runt hela filén. Sätt ugnen på 225 grader och tänd grillen.
Skiva 800 gram potatis, varva med strimlad lök och vitlök, tillsammans med ost, peppar och salt i en medelstor form. Tillaga i ugn, cirka 30 minuter.
Grilla under tiden fläskfilén på indirekt värme, ungefär samma tid som potatisgratängen.
Skiva gurka, tomat och blanda med ruccola. Gör en dressing av olivolja, salt, peppar, provensalska kryddor. Blanda väl.
Servera och njut.