Idag blir det vildsvinsburgare och givetvis ska jag grilla bacon till burgaren. Men det blir också bacontema. Som tillbehör till burgaren kör jag baconlindade lökringar och ostfyllda, baconlindade padrones. Det är en hjärtattacksmeny som kräver en extra löprunda, men gott är det!
Lökringarna är busenkla. Ta en stor lök, skiva i tjocka skivor och tryck ut ringarna. Linda med bacon och gör det ordentligt, snåla inte. Grilla sedan på indirekt värme tills baconet är krispigt.
Padrones är också enkelt, ta valfritt antal, dela på mitten och kärna ur. Fyll med valfri ost, pressa lite vitlök över och linda bacon runt. Grilla indirekt även här till dess att baconet är krispigt.
Padrones är lite roligt på så sätt att de allra flesta är relativt milda, men jag har hört att var tionde kan vara väldigt stark. Jag har dock aldrig upplevt detta, men kan ju vara bra att känna till.
Vildsvinsburgaren toppades med bacon, tomat, lökringar och hickorysås plus en aning tabasco.
En perfekt grill helt enkelt.
För övrigt odlar jag chili som vanligt – och denna gång även padrones.