Ska du grilla ryggbiff så behöver du tänka på två saker. Grillbaronen ger dig all information du behöver för att verkligen lyckas med ryggbiff.
Idag var det perfekt grillväder. Snö, ett par minusgrader och vindstilla.
Dagens grill består av ett par rejäla skivor ryggbiff, fisk i folie, halloumi och en rejäl grönsallad till det. Ryggbiffarna är knappt fyra centimeter tjocka och det är nyckel nummer ett för att lyckas med en ryggbiff. Se till att inte grilla för tunna skivor. De skivor som säljs i färdiga förpackningar i matbutikerna är alldeles för tunna. Köp hellre en hel bit och dela på två. 300-500 gram ryggbiff är en lagom portion för en hungrig grillbaron.
Det andra du behöver tänka på är att inte vara rädd för att ge ryggbiffarna en rejäl stekyta. Grilla över direkt glöd, minst 30 sekunder per sida. Använd bara salt och peppar som smaksättning och du får ett fantastiskt bra resultat: