Att grilla lax tillsammans med lite räkor i ett foliepaket är ett väldigt enkelt sätt att tillaga fisk på. Häll över lite olivolja, salta och peppra, krydda eventuellt med basilika, dill och persilja, så har du en perfekt grund för en fantastisk måltid.
Till detta serverar du grillade sparrisar och en ordentlig risotto. Risotto är lite komplicerat, men med tålamod är det inga problem att laga till en välsmakande risotto. Allt du behöver är:
Arborioris
1 gul lök
Olivolja och flytande smör
4 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
Svamp av valfri sort
Parmesan
För en perfekt risotto gör du så här:
Skala och finhacka löken
Fräs den mjuk med olivolja och smör
Tillsätt riset
Häll långsamt i buljongen, en deciliter i taget, och låt koka ihop innan du fortsätter med resten.
Häll på vinet, låt koka in en deciliter åt gången.
Provsmaka med en tesked, har riset lite lagom tuggmotstånd är det dags att lägga i champinjonerna – halverade eller delade i fyra delar.
Rör runt och tillsätt eventuellt lite vatten om risotton riskerar att koka torr.
Riv över parmesan efter smak. Salta och peppra. Servera med laxpaketen och sparrisen: