Squash, eller zucchini som den här grönsaken också kallas, går utmärkt att grilla. För att lyckas med en perfekt squash behöver du förutom själva grönsaken bara salt, peppar, olivolja och tajming.
Gör så här:
Putsa bort eventuella skador. Skölj och dela på längden i två halvor.
Pensla på olivolja – ringa inte. Du vill ha en jämn fördelning av olja innan du grillar.
Salta och peppra efter önskemål, men snåla inte på peppar.
Grilla 10 sekunder över direkt glöd på båda sidor. Grilla indirekt i 15-20 minuter, beroende på hur varm grill du har.
Kontrollera under tiden du grillar genom att sticka försiktigt med en gaffel eller kniv. Du vill nå en punkt där squashen har börjat mjukna, men inte för mycket. Den ska fortfarande ha tuggmotstånd.
När du grillat klart, skiva upp squashen i tjocka skivor, ringla över lite extra olivolja och komplettera eventuellt med mer salt och peppar.
Det går att variera grillad squash på många sätt, bland annat genom att använda chilipulver istället för peppar, eller att strö liten parmesan över under de sista minuterna av grillningen.