Att grilla burgare är en konst, men en väldigt uppskattad konstart. Alla gillar burgare i alla dess former och med rätt smaksättning blir det fantastiskt bra.
Idag testar Grillbaronen Caj P’s nyhet American Burger Kryddmix. Det är en färdig kryddmix, väldigt inspirerad av den amerikanska södern. Jag blandade den med 500 gram grovmalen högrevsfärs och pressade sedan tjocka burgare med Webers hamburgerpress.
Hamburgarna grillades först direkt och sedan indirekt, knappt tio minuter på indirekt värme. Grillningen avslutades med att en tjock skiva mozzarella fick smälta och resultatet blev gudomligt bra. Till burgarna serverades hel saltgurka och klyftpotatis.
I vanliga fall när jag grillar hamburgare brukar jag bara använda salt och peppar, men jag måste säga att den här kryddmixen var riktigt bra. Framför allt för att den var så rökig. Det är nästan att jämföra med att blanda i finhackad bacon i färsen och använda rökspån. Klart godkänt och en krydda att använda fler gånger.