Vad lagar Grillbaronen helst när han inte grillar? Svaret är enkelt. Texas Chili förstås. Det är en fantastiskt god rätt som är enkel att göra, även om det kräver lite tid på spisen. Och den går faktiskt att göra på grillen också.
För en rejäl portion chili behöver du:
1-1,5 kg högrev
4 gula lökar
2 hela vitlökar
2 paket bacon
1 flaska mörk öl
Cola efter smak
Chilifrukter efter smak
Spiskummin
Gör så här:
Skala och hacka lökarna grovt
Fräs dem lätt, helst i en gjutjärnsgryta.
Dela högreven i kuber, runt 3 cm breda / höga / djupa.
Hacka baconet grovt.
När löken har fått fräsa ett tag lägger du ner bacon och högrevsbitar.
Häll på öl och lite cola. Inte allt på en gång.
Hacka chili och lägg i grytan.
Pudra spiskummin över alltihop. Häll på mer öl.
Låt småputtra och fortsätt tillsätta öl och cola.
Koka tills allt kokat sönder och köttet är riktigt trådigt.
Servera sedan med guacamole, nachos, tortillas, gräddfil och picklad rödlök.