Precis som med ryggbiff ska du se till att dina entrecôte-stekar är minst två centimeter tjocka. Anledningen är att när du grillar dem blir de helt enkelt ännu bättre.
Visst blir det mycket kött, men du kan förstås alltid dela din stek med någon annan, även om en rejäl stek med en grönsallad är en komplett och perfekt måltid. Det är relativt enkelt att hitta en hel entrecôte på 1 – 1,2 kilo, och då är det lagom att dela den i tre bitar.
För vår del blev dagens grill en rejäl bit entrecôte, grönsallad, bearnaise och ett par färska gula lökar. Fantastiskt gott med ett glas rött till.
Köttet grillas direkt över glöd i cirka 1 minut på varje sida, varpå jag avslutar med cirka sju minuter på indirekt grill. Resultatet blir medium-rare, men det beror mycket på din grill och hur mycket kol/briketter du använder. Testa dig fram och glöm inte att du alltid kan känna på köttet för att kunna uppskatta stekgrad.