Texas Chili är en klar favorit och en av de rätter som jag inte självklart tillagar på grillen. Idag blev det gjutjärnsgrytan inomhus och istället för högrev blev det älgbog – som fungerade makalöst bra.
För en rejäl portion som räcker till minst fyra personer behöver du:
- 1 kg älgbog (eller högrev)
- 2 paket bacon
- 2-3 gula lökar (eller blanda röd och gul lök)
- 2 stora vitlökar, eller 5 mindre (king solo är enkelt och bra)
- Valfri mängd chili
- 1 flaska porter, 50 cl
- Spiskummin
Gör så här för att laga världens godaste chili på älgbog:
Grovhacka lökarna, lägg i gryta med tjock botten och fräs mjuka i lite olja.
Dela chili, kött, bacon i lagom stora bitar. Lägg kött och bacon i grytan. Låt fräsa ett litet tag.
Häll på öl, lägg i chili, kryddor och låt puttra 4-5 timmar under lock på låg värme. Rör om då och då.
Höj värmen tio minuter innan ni ska äta och låt lite extra vätska koka ur.
Servera med picklad rödlök, gräddfil, sallad, tortillachips eller tortillas – vad du gillar helt enkelt.